ANMELDELSER

Vurdering
Inspirerende og livsbekræftende levnedsbeskrivelse i letløbende talesprog med meget håndgribelige værktøjer til, hvordan livskriser og udfordringer kan mestres. Om man bryder sig om formen, hvor værktøjerne pakkes grundigt ind i anekdoter er en smagssag, men personligt synes jeg at det fungerer udmærket.

kilde: Lektørudtalelse, DBC.

Hudløst ærligt og med masser af livskraft og humor fortæller Morten Bonde om sin rejse fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Morten har den uhelbredelige øjensygdom Retinitis Pigmentosa, dvs. at han langsomt bliver blind. Vi følger hans egen rejse ud af eller nærmere accepten af denne svære livssituation, og han deler rundhåndet ud af sine værktøjer og ikke mindst sårbarhed. 
 
Udover sin egen fortælling, er det netop bogens styrke, at han sammenfletter denne med sin dybdegående research, som er brugbar til en livskrise generelt. Om du lider af angst, depression eller andre kriser i dit liv, kan bogen inspirere dig til at komme op og videre.
 
– Gitte Lindholt
Performancecoach, forfatter og foredragsholder

”Dømt Blind. Hva så? ” er en bog, som jeg har ventet spændt på efter at have fulgt Morten Bonde på Facebook, hvor han gennem de sidste par år har skrevet om sit arbejde med sig selv og bogen.

Og lad mig med det samme sige, at det var ventetiden værd.

Det er en meget velskrevet, interessant, vedkommende og det stik modsatte af overfladisk bog.

Bogen starter med en interessant beretning om Morten Bondes baggrund og øjensygdom, og går så videre med en grundig beskrivelse af de værktøjer, som har hjulpet ham til at få et nyt positivt syn på livet.

I løbet af bogen får læseren indblik i det grundige arbejde, som Morten Bonde har lagt i det projekt, han kalder at gå fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej.

Bogen er en meget personlig beretning, men samtidig også en meget grundig beskrivelse af værktøjer, som læseren kan bruge i sit eget liv for ligeledes at opnå et mere positivt og mindre stressfyldt liv.

Jeg er en ret skeptisk person, når det kommer til andres gode råd mht. f. eks at ændre på måder at tænke og leve. Jeg kan være meget svær at overbevise om at gøre ting anderledes. Så det var ikke med helt åbent sind, at jeg startede med at læse bogen.

Men på trods af det så har jeg allerede under læsningen og også bagefter brugt nogle af de værktøjer, som bliver beskrevet i bogen – og det har virket!

Bogen har allerede på kort tid hjulpet mig til en mindre stresset hverdag, og lært mig at undgå unødige bekymringer.

Jeg kan derfor varmt anbefale Morten Bondes bog ”Dømt Blind. Hva så? ”.Jeg tror, at mange vil kunne få glæde af de værktøjer, som beskrives i bogen.

– Kim Baun Christensen

Morten Bonde har skrevet en fremragende bog ‘Dømt blind – hva’ så’.

Det er ikke kun en bog til dem der er dømt blind på grund af sit syn. Det er også til dig, som er blevet ‘blind’ for egne kvaliteter, prioriteter og dit eget liv.

For mig personligt, som lever med en ægtefælle med samme øjensygdom, får jeg beskrivelse af øjensygdommen på en måde, som jeg har savnet.

Har du været i en krise, står i en eller kommer i en krise, har bogen nogle rigtige gode bud på at ændre vaner og prioritere sig selv og gøre det du drømmer om.

Morten er uden tvivl en sand Art Director, det træder tydeligt frem i bogen. Han har inddelt den i 3 dele, hvor del 1 er hans meget ærlige historie krydret med følelser, del 2 den mere detaljerede forklaring på hjernen og hvordan du kan ændre dine tanker med bla. meditation og del 3 om at sætte sig mål og udvikle sig og tage aktion i eget liv.

Jeg har læst andre selvhjælpsbøger, men Morten formår at forklare det så godt, at der sætter sig billeder på nethinden. Det er nemmere at huske, når du står og skal gøre det i en given situation, med de gode eksempler han giver.


Prikken over i’et er de 3 gennemgående bogstavmænd, som gør det mere til en historie, men det handler om det liv vi alle skal have til at fungere. Jeg kan kun anbefale at læse Mortens helt eminente gennembearbejdede bog. 

Tak Morten

– Marianne Gadegaard

Hold nu op: sikke en bog!!! Den skal lige synkes en gang. Man kan ikke andet end tage hatten af for den vanskelige vej der er forceret, for at komme helskindet ud på den rigtige side. Sikke et potientiale der er i den fyr! Flovt hvis det er i os alle, og vi ikke udnytter det. Måske vi i fremtiden kunne komme på kursus …. ?

En virkelig underholdende og også humoristisk bog, blottet for selvmedlidenhed, men fuld af kærlighed og taknemmelighed. Absolut læseværdig.

– Tove Basse

Bogen giver en levende og stærk skildring ud i sindets kringlede kroge. Den giver et billede af hvad vi kan hvis vi tror på det. Morten viser, med rod i egen oplevelse, hvordan vi kan rejse os fra fortvivlelse og afmagt, blot vi tror på det. Den viser også en viljestyrke og nysgerrighed efter viden om forskning i de kræfter der styrer vort sind. Jeg kan kun anbefale at læse om denne rejse fra håbløshedsgade til mulighedsvej. En personlig og ærlig beretning.

– Preben Rasmussen

En anderledes og unik fortælling om hvordan Morten håndterede en livskrise efter han fik dommen om en fremtid som blind. Han formår at tage læseren med på en rejse i sindets skrøbelighed. Han skildrer på en levende måde de redskaber han brugte til at se det positive i det svære. Med mange finurlige input og en evne til at krydre selv svære emner med lidt spænding kan jeg kun anbefale denne bog.

– Dorthe Iversen

Har lige læst din bog. Waw, hvor er der meget jeg kan bruge. Men du har vist også brugt meget tid på at læse forskningsresultater om sindet, fornemmer jeg. At du bruger bogstavsmændene til at beskrive din udvikling er bare genialt. Ind i mellem følte jeg , jeg var midt i en spændingsroman. Du er en mester ud i skrivekunsten. Kan kun anbefale denne bog, hvis man hænger lidt i hængslerne.

– Bente Hansen

Med bogen Dømt blind – Hva’ så? introducerer Morten Bonde en spændende og meget ærlig fortælling om, hvorledes en øjensygdom har ændret hans liv. Jeg var hurtigt meget fascineret af bogens evne til at fange min opmærksomhed, ved dens ærlige og humoristiske beskrivelser af hverdagens problematikker.
Som handlingen skrider frem, får jeg dyb respekt for de forskellige metoder der beskrives og hvordan Morten formår at vende sit liv om og gå mod fremtiden via mulighedernes vej.

De redskaber som han anvender undervejs i denne proces, er yderst brugbare i mit eget liv, når jeg står ved nogle at de “ bump” som jeg møder på livets vej.

Han formår at få mig til at stoppe op, trække vejret og lige tænke mig om en gang til, før jeg indser, hvad jeg selv kan gøre for at få det bedst mulige ud af den aktuelle situation.

Jeg vil gerne anbefale, at man læser bogen i vores til tider hektiske og uforudsigelige liv. Vi har behov for, at få sat tingene i perspektiv, for at få øje på nye veje vi kan vælge at gå.

Tak for en særdeles god og brugbar læseoplevelse.

– Annette Sandfeld Jacobsen