Foredraget

FRA HÅBLØSHEDSGADE TIL MULIGHEDSVEJ

Er det muligt at ændre sine tanker og se muligheder frem for begrænsninger? Er det muligt at ændre perspektiv på sit livs største problemer? Dette er hvad Morten Bonde udforsker i sit foredrag.

Morten Bonde er mindfulness-lærer og 5D Coach, og har en lang karriere bag sig som senior art director, hvor han har udviklet reklamekampagner for brands i Danmark og i udlandet. Han har arbejdet med både store og små virksomheder og senest som historiefortæller for the LEGO Group.
Åh… og forresten – så er han praktisk blind!

BLIV INSPIRERET TIL AT FINDE DIN EGEN MULIGHEDSVEJ

Nu deler Morten sin egen personlige historie. Han har en uhelbredelig øjensygdom, der får ham til langsomt at miste synet. I 2016 var hans syn reduceret så kraftigt, at hans liv ikke kunne fortsætte som før. Hele hans verden kollapsede.

Med udforskning i det menneskelige sind, udøvelsen af ​​mindfulness adfærd og meditation og fire udfordringer på fire måneder for at omprogrammere sit underbevidste sind, deler han, hvordan han besluttede at vokse sig større end sin største livsudfordring. BLINDHED!

“Jeg fandt en proces der vendte mit svage syn til klarsyn. Jeg fandt ud af at forvandle en svaghed til en styrke. Den proces kan kopieres af alle til alle udfordringer i livet”

Reaktioner

******
SPIRAS, SYDDANSK UNIVERSITET, ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL, PROFIL OPTIK, BOLSIUS GROUP, HEWLETT PACKARD ENTERPRISE, ProQR THERAPEUTICS, DAHL ADVOKATPARTNERSELSKAB, A4s CREATIVE GUILD OF THE PHILIPPINES, GLOBAL INNOVATION FORUM LONDON, TEDxODENSE, ECCO, TECHCOLLEGE AALBORG, JYSKE BANK, DUSTIN A/S, NOVOZYMES, THE LEGO GROUP, MJØLNER INFORMATICS, ELTEL NETWORKS, CFD, HANSEN TOFT A/S, ASIA SPORTS CENTER, FOF, KOLDING SYGEHUS AKUTAFDELINGEN, DANSK BLINDESAMFUND
"Spiras – "Du trækker vejret" Men det gjorde vi næsten ikke under hele Mortens foredrag. Hans fortællinger og perspektiv på livet var super spændende, inspirerende og tankevækkende. En nyligt fusioneret virksomheds medarbejdere fik indsigt i og mulighed for refleksion over, hvordan det er muligt at skifte perspektiv på udfordringer og modgang – både i forbindelse med de forandringer og muligheder, der opstår i en ny virksomhed, men også i hverdagslivet. Underbevidstheden styrer vores liv, men vi kan med tanker og smil give os selv nye muligheder"
Marie Kock Pedersen
SPIRAS - Syddanmarks nye landboforening
"Jeg havde den kæmpefornøjelse at høre Mortens foredrag om vejen fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Et utroligt inspirerende og berigende foredrag. Morten fortæller dels noget af sin egen historie, og dels deler han ud af sine erfaringer og indsigter om, hvordan han på trods af sin sygdom formår at se mulighederne frem for begrænsningerne. Tusind tak til dig Morten for din på en gang humoristiske og sårbare deling. Mortens foredrag kan varmt anbefales"
Helle Lisle, psykiater, overlæge i Compassion
ESBJERG SYGEHUS
"Morten tryllebandt os med sit autentiske oplæg om vejen fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej ved vores virtuelle Kollegacafe for medarbejdere og studerende ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital. Han delte gavmildt og humoristisk sin personlige historie og viste vejen til nærvær og taknemmelighed. Han er et lysende eksempel på, hvorledes man kan vende modgang til styrke. Tak for dig Morten!"
Anette Bygum, hudlæge og professor ved
SYDDANSK UNIVERSITET
"Efter over et år med hjemmearbejde for hele det danske kontor, måtte vi erkende, at hele organisationen havde brug for en pep-talk. Mortens budskab - at skifte kurs fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej tiltalte os i høj grad. Vi valgte at købe hans bog til alle medarbejdere i kombination med hans foredrag - fordelt over to gange - og vi blev helt overvældede med positiv respons fra vores medarbejdere allerede efter første foredrag. Både bogen og foredraget er fortalt meget ægte, og man føler sig virkelig tryllebundet til Mortens historie, både fordi den er barsk og direkte fortalt, men også fordi den indeholder en god portion humor og mystik. Man kan relatere sig til meget af det Morten beskriver, samtidig med at man lærer at se tingene på en ny, anderledes og helt klart positiv måde. Det har været en kæmpe gave at få indblik i Mortens historie."
Hewlett Packard Enterprise
”Vi har haft den ære at lytte til Mortens åbne, ærlige og sårbare fortælling. Det har skabt mange refleksioner og sætter tingene i perspektiv. Særligt det med at om-programmere sig selv, uagtet de udfordringer vi møder i vores liv.”
Tina Høyer Gaardsholt, Adm. direktør
Profil Optik, by SYNSAM
”DAHL Advokatfirma havde i april 2022 inviteret Morten Bonde som foredragsholder på DAHL Advokatfirmas årlige bestyrelses konference. Mortens historie er en fortælling om hans gradvise tab af synet, om at udfordre vanens magt, om en betydelig grad af selvindsigt, om den iboende menneskelige usikkerhed, som følger enhver væsentlig livsændring, og om at foretage et opgør med egne indarbejdede rutiner og vaner i både fritid og i arbejde for derigennem at skabe sig en ny og givende tilværelse, både arbejdsmæssigt og familiemæssigt. Kort og godt en personlig change-management historie. Mortens fortælling er både gribende, humoristisk og levende, men giver os også en alvorlig påmindelse om, at alt det vi tager for givet, pludselig kan være væk.”
Henrik Heide Ottosen, Advokat (H)/Partner
DAHL Advokatfirma
”På en regnvåd onsdag i oktober lykkedes det endelig ECCO at samle 330 kollegaer efter en lang corona-nedlukning, og i den anledning havde vi inviteret Morten til at fortælle om sin rejse ud af mørket. Fra første øjeblik tryllebandt Morten sit publikum. I et indlæg fyldt med humor, indlevelse og livsindsigt gav han os lidt af sig selv i en fortælling, der leverede stof til eftertanke. Hans historie, der er rørende og stærk, er mest af alt en kærlig påmindelse om at selvom vi ikke altid selv bestemmer hvad der skal overgå os, så har vi til gengæld alle muligheder for at beslutte hvordan vi vil håndtere det. Tak til Morten for at åbne vores øjne for hvor meget den indre autopilot egentlig styrer. Det var berigende!"
ECCO
"A big thank-you to Morten Bonde for a moving and positively inspiring approach to facing challenges with positivity and overcoming them. Morten seems determined to use his visual impairment to make a difference for many people, and he has done so here at Bolsius Group. If 70% of our daily thoughts are negative just imagine the impact it could have if we all shifted this by a few percent in 2022!"
Bolsius Group, Netherlands
"From all ProQRians, we want to say a huge thank you to Morten for coming and speaking to us. His talk was thought provoking and inspirational, at a time when we have all been so far apart during Covid-19. Not only was the talk fascinating, the humor throughout was wonderfully interwoven – giving it a unique sense of power and ease. It was an immense privilege to host Morten and hear his story of struggle and torment to inspiration and possibility. We highly recommend Morten’s talk for any company or organizational occasion."
ProQR Therapeutics, Netherlands
Utroligt hvad og hvor klart man kan se med ’et stærkt begrænset syn’ – Morten kan se noget, som kun de færreste evner at se.

Morten er en fantastisk storyteller med et eksistentielt budskab - fortalt med sig selv som det vigtigste redskab. Dette kombineret med udsøgt humor og en professionel iscenesættelse med fede effekter forstærker oplevelsen og det aftryk, som Morten uafværgeligt sætter.

Morten kan - og skal - mærkes!

Han har noget på hjerte og sinde og han gør stort indtryk - og du behøver ikke være udsat for skæbner og kriser, for at få noget med dig hjem.

TECH COLLEGE AALBORG
Nogle gange kommer man bare forbi et menneske, som rører en på en anderledes måde end andre. Det havde jeg af oplevelse ved at hører på dig.

Det var meget inspirerende at opleve dit foredrag. Din måde at gribe ud efter livet i stedet for at give op.

I disse tider er jeg sikker på, at mange mennesker kan få inspiration fra dig omkring opsætning, dedikation og metoder til at få positive ting til at ske i livet.

Timmy Nielsen, Vestas Offshore Wind
Indblikket i Morten's personlige rejse, gav også et indblik i en række værktøjer som kan bruges på arbejdspladsen og ikke mindst som leder af en forskelligartet gruppe af medarbejdere, da Mortens værktøjer retter sig mod alle.

Uanset om det er medarbejderen eller virksomheden, som står over for en alvorlig udfordring eller forandring, så vil det positive mindset være altafgørende for et succesfuld resultat.

Mortens foredrag og bogen giver en række lavpraktiske men effektive værktøjer, som du som leder vil kunne bruge i din organisation. Under forandringer i virksomheden eller livskriser hos medarbejderne vil der med garanti opstå negative tanker og her vil “dyt byt tanke” være et effektivt værktøj til at komme konstruktivt videre med et smil på læben.
Thomas Toftgaard, Supply Chain Manager, Riis Retail A/S
"Mortens foredrag “Dømt blind – hva’ så?” er ikke kun livsbekræftende og ærligt – men også mega sjovt! Det får en til at reflektere over egne valg i livet og bevidstheden om, at “man er kaptajn på egen båd”. Morten er en rigtig dygtig formidler, som formår at få sin personlige historie ud på en måde, at den taler direkte ind i hver enkel af os."
Jyske Bank Silkeborg
Morten Bondes foredrag er et livsbekræftende og inspirerende sneak-peek ind i Mortens store livsforandring. Morten perspektiverer udfordringer og problemer på en måde som efterlader dig beriget. Yderligere går du fra foredraget opløftet og med konkrete værktøjer du kan bruge i privatlivet som arbejdslivet.
Erik Bach, Salgschef Kyocera Unimerco Fastening
“På vores GI-Networks/Dustin-seminar i går, havde vi valgt at afslutte den faglige del, med et foredrag af Morten Bonde, som er Senior Art Director på LEGO. Morten er langsomt ved at blive blind, og har igennem flere år lidt af tunnelsyn. Morten beskriver i sit helt unikke foredrag, hvordan han bevægede sig fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej.

Ganske enkelt det bedste – mest morsomme og rørende – foredrag jeg til dato har hørt. Kan særdeles varmt anbefale Mortens foredrag”.
Jan Kvinesdal, SMB Sales Specialist, Infrastructure. ​
Dustin A/S
”Wauw – sikke et godt foredrag! Ikke et sekund lod jeg tankerne flyve… som man jo ellers nogen gange gør:) Du var PÅ og det var interessant (og rørende) at høre din historie, som var krydret med god humor. Tak for dig og din fortælling”.

“Mange tak til dig for et fantastisk foredrag – du drager os helt ind i dit univers. Du er jo en mester ud i formidling”.

“Tusinde tak for dine tanker og idéer til hvordan man kan takle forskellige problemstillinger og især svære livskriser. Det var hudløst ærligt og råt for usødet, dog skånede du os ved at bruge din enorme humoristiske sans, hviket gjorde at man kunne lytte endnu mere intenst og huske en masse af dine gode pointer. Jeg elskede din beskrivelse af hvordan du først så på “Mindfullness”, en jyde møder hippiekulturen:-)… Men du blev klogere, og det tror jeg også smittede lidt af på mig”.
Novozymes, kalundborg
“Håbløsheden forsvinder og mulighederne vrimler frem. Tak for et ovenud super foredrag i dag i CFD-regi. Du kunne næsten ikke få lov til komme af sted igen. Det har væltet ind med positive tilkendegivelser til dig. Godt gået. Praktisk blind…never mind”.
CFD Fredericia
”1000 tak for et modigt, rørende, ærligt og tankevækkende foredrag. SUPER motiverende og inspirerende. Sundt for alle, der går og øffer over gråvejr og julestress, hvis de kunne få bare lidt af dit positive syn på liv og verden. Du er en sjov, stærk og god formidler af et svært emne. RESPEKT!!!!” ”Det var MEGET inspirerende, og gav stof til eftertanke.” ”Du er sej og var mega inspirerende!”
LEGO Agency
Sikke et foredrag. Gribende, underholdende, inspirerende og lærerigt. Antallet af solgte bøger efterfølgende viser vist tydelige, at foredraget ramte noget i tilhørerne.​
Mjølner Informatics
”Morten holdt foredrag for vores personaleforening – og ud over at det var godt fortalt og der var flere sjove anekdoter, så fik vi helt konkrete værktøjer, som vi hver især kan bruge til at ændre vores tanker og tilgang til hverdagens udfordringer. I flere dage efter foredraget blev der blandt kollegerne talt om udpluk fra foredraget.

Måske fordi Morten selv er helt nede på jorden, og dermed netop er en person, som man kan identificere sig selv med. Han gør det muligt at tro på, at værktøjerne faktisk vil virke for én selv.”
ELTEL Networks
”Foredraget var inspirerende, humoristisk og lærerigt. Blandt tilhørerne var der bred enighed om, at det havde været rigtig godt. Publikum var en blanding af synshandicappede, pårørende samt andre intresserede. Det bliver spændende at følge Morten Bonde i fremtiden. Vi håber i Nedsatsyn.dk at vi igen, på et tidspunkt, kan få glæde af Mortens foredrag.”​
Ole Gadegaard og Søren Rasmussen, Nedsatsyn.dk​

Citater fra foredraget

“Kan vi skifte perspektiv på udfordringer og modgang?”
“Vi bliver hvad vi tænker og føler og hvis vi vil ændre os, må vi begynde at tænke anderledes”
“Vi bruger de fleste af vores bevidste tanker på at bekymre os, planlægge, dømme, analysere, tænke og frygte. Det betyder, at vi kører på autopilot det meste af livet”
“Vi styres af vores underbevidsthed, og kun med fuld opmærksomhed i Nuet kan vi ændre vores dybt indgroede vaner”
“Frygt er en stor modstander i vores liv, men det er op til os at bestemme, hvor stor en rolle den skal spille”
“Stop med at tænke og begynd at gøre!”
Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.