-8%

Dømt Blind - Hva' Så? - Morten Bonde - E-bog

119,00 DKK 109,00 DKK

En rejse fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej
Morten Bonde har en øjensygdom, der langsomt gør ham blind.

Leveringstid: Kan downloades efter gennemført køb. Se download-guiden under fanebladet BESKRIVELSE nedenfor.

Læs mere

    Hvis jeg bestiller dette produkt bortfalder returretten og jeg kan dermed ikke returnere varen.

Andre relaterede produkter

Download-guide:

Når du har gennemført købet, ender du på en bekræftelsesside, hvor du kan trykke på et link og downloade dine filer. Der er to filer at vælge imellem: en PDF fil eller en EPUB fil. En PDF fil kan læses gennem programmet Adobe Acrobat Reader, som kan hentes gratis, hvis den ikke allerede er installeret. En EPUB fil kan benyttes til læsning af filen i et program, der er beregnet til lydbøger. I disse programmer kan du ændre størrelse på skrifttyper og lave andre individuelle justeringer. Du får også en mail med links til de to filer, og du kan altid benytte dette link til at hente filen igen.

iPhone eller iPad

Hvis du har købt via din iPhone eller iPad, vil filen blive overført til en app der hedder ARKIVER. Det er en app med et billede af en blå arkivmappe. Hvis du åbner app’en, vil du se en mappe, der hedder OVERFØRSLER. Her vil din fil ligge, og du kan åbne den herfra.

Bogen er delt op I tre dele.

DEL 1: Håbløshedsgade

DEL 1 handler om nogle af de udfordringer, jeg har måtte håndtere i forbindelse med min øjensygdom, men også om hvem jeg har været som person gennem mit liv frem til 2016. DEL 1 handler om, hvordan jeg langsomt bevægede mig dybere ned ad Håbløshedsgade og til sidst levede et liv med stress, depression og begrænsninger.

Formålet med DEL 1 er, at du bedre kan følge mine fodspor frem til erkendelsen, at jeg måtte ændre den måde, jeg håndterede disse begrænsninger på. Du vil opdage, at de udfordringer, jeg fortæller om, lige så godt kunne have været helt andre udfordringer. De kunne lige så godt have været de udfordringer, du oplever i dit eget liv, og jeg håber, det vil gøre dig nysgerrig og interesseret i, hvilke værktøjer jeg fandt til at komme videre.

Jeg håber, at du vil undersøge nærmere, hvordan jeg kunne ændre den måde, jeg så på min verden og mit liv på. Du vil opdage, at jeg i historierne kommenterer på beretninger, du læser, og dermed afslører nogle af de emner, som vi skal arbejde med i DEL 2. De små hints vil måske starte ideer i din underbevidsthed, for den skal vi snakke mere om i DEL 2.

DEL 2: Kurs mod Mulighedsvej

I DEL 2 afslører jeg en masse viden og deler de værktøjer, jeg brugte for at ændre kurs fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Jeg er stadig målløs over, at jeg ikke vidste noget om, hvordan vi kan ændre vores vaner og adfærd, når det nu er det, som så mange mennesker kæmper med. Jeg kan ikke forstå, at vi ikke lærer om dette i skolerne.

Hvis du finder DEL 2 for teoretisk og fjern fra noget du i forvejen kender, eller hvis du bare ikke kan forholde dig til meditation, mindfulness eller hjerneforskning for begyndere, så prøv at gå videre til DEL 3, men husk, at for at forstå den dybere mening med de eksempler jeg deler i DEL 3, kan det måske være en hjælp for dig efterfølgende at gå tilbage til DEL 2.

DEL 3: Ankomst til Mulighedsvej

I DEL 3 ankommer jeg til Mulighedsvej, og der fortæller jeg historien om, hvordan jeg brugte den viden, som jeg fortæller om i DEL 2, til at ændre mange af mine begrænsende overbevisninger. Jeg vil vise dig, hvordan handling, viden og beslutsomhed gav mig nye, stærke overbevisninger, og at disse nu var overvejende positive.

Man kan sige, at DEL 3 er en opskrift og inspiration til, hvordan også du kan arbejde med dine egne begrænsende overbevisninger. Eksemplerne, som jeg giver, kunne være udført på mange andre måder, og det vigtigste at forstå i DEL 3 er, at hvis du vil ændre dine begrænsende overbevisninger, er du nødt til at GØRE i stedet for kun at TÆNKE, bekymre og gruble.

Hvis du undervejs i bogen undrer dig over sære møder og samtaler med mystiske bogstavmænd, så bliv ikke fortvivlet eller forvirret. Bare læs videre. Det hele kommer til at give mening.

Rigtig god fornøjelse med læsningen.

DØMT BLIND – HVA’ SÅ?
En rejse fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej

Morten Bonde har en øjensygdom, der langsomt gør ham blind. Da hans syn i 2016 efterhånden var så kraftigt reduceret, at livet ikke kunne fortsættes som hidtil, havde han fuld fart på familieliv og en karriere i LEGO-koncernen. Hele hans verden ramlede sammen. Da det så mest sort ud, oplevede han et pludseligt klarsyn for, hvordan han skulle genfinde livsmodet og komme styrket videre med tilværelsen. Det lykkedes at vende tilbage fra håbløsheden og tilbageerobre et positivt og ukueligt livssyn.

DØMT BLIND – HVA’ SÅ? som er skrevet af Morten Bonde, giver håndgribelige værktøjer og forslag til, hvordan livskriser og udfordringer kan mestres, og er en gribende og livsbekræftende beskrivelse af, hvordan han på mindre end et år – med et syn på kun fire grader – kunne gå fra depression og stagnation til igen at fungere som senior art director i LEGO-koncernen, og at nøglen til sådan en transformation ligger i vores sind! Hans beretning er en inspirerende hyldest til livet og et vidnesbyrd om, hvordan vi alle kan aktivere vores indre styrke og leve de liv, vi virkelig ønsker os.

Vurdering
Inspirerende og livsbekræftende levnedsbeskrivelse i letløbende talesprog med meget håndgribelige værktøjer til, hvordan livskriser og udfordringer kan mestres. Om man bryder sig om formen, hvor værktøjerne pakkes grundigt ind i anekdoter er en smagssag, men personligt synes jeg at det fungerer udmærket.

kilde: Lektørudtalelse, DBC.

———-

Dømt blind – hvad så? Ja hva’ så? På mit køleskab hænger der en lille fin magnet med ordene ”the eyes are useless, when the mind is blind”. For mig er det hele essensen af Mortens bog, og også en stor del af budskabet – det betyder i virkeligheden meget lidt, om du kan se eller ej, hvis ikke du er bevidst i dit sind eller i hjertet.

For mig var det en rejse at læse bogen – jeg følte, at jeg som læser blev taget i hånden og kom med på en guidet tur. Mortens tur fra fortielse og benægtelse og videre til nye og bedre destinationer som åbenhed og erkendelse.

Det er jul lige om lidt – giv dig selv eller en af dine kære en rejse; Uanset om man har RP, ADHD, OCD eller andre bogstaver inde på livet, ja så er jeg faktisk sikker på, at man kan lære noget ved at læse Mortens ord. Ord der i hvert fald har gjort en forskel for mig.

– Tina Elisabeth Houmøller
NLP Master Coach

———-
Hudløst ærligt og med masser af
 livskraft og humor fortæller Morten Bonde om sin rejse fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Morten har den uhelbredelige øjensygdom Retinitis Pigmentosa, dvs. at han langsomt bliver blind. Vi følger hans egen rejse ud af eller nærmere accepten af denne svære livssituation, og han deler rundhåndet ud af sine værktøjer og ikke mindst sårbarhed. 
 
Udover sin egen fortælling, er det netop bogens styrke, at han sammenfletter denne med sin dybdegående research, som er brugbar til en livskrise generelt. Om du lider af angst, depression eller andre kriser i dit liv, kan bogen inspirere dig til at komme op og videre.
 
– Gitte Lindholt

Performancecoach, forfatter og foredragsholder.

———-
”Dømt Blind. Hva så? ” er en bog
, som jeg har ventet spændt på efter at have fulgt Morten Bonde på Facebook, hvor han gennem de sidste par år har skrevet om sit arbejde med sig selv og bogen.

Og lad mig med det samme sige, at det var ventetiden værd.

Det er en meget velskrevet, interessant, vedkommende og det stik modsatte af overfladisk bog.

Bogen starter med en interessant beretning om Morten Bondes baggrund og øjensygdom, og går så videre med en grundig beskrivelse af de værktøjer, som har hjulpet ham til at få et nyt positivt syn på livet.

I løbet af bogen får læseren indblik i det grundige arbejde, som Morten Bonde har lagt i det projekt, han kalder at gå fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej.

Bogen er en meget personlig beretning, men samtidig også en meget grundig beskrivelse af værktøjer, som læseren kan bruge i sit eget liv for ligeledes at opnå et mere positivt og mindre stressfyldt liv.

Jeg er en ret skeptisk person, når det kommer til andres gode råd mht. f. eks at ændre på måder at tænke og leve. Jeg kan være meget svær at overbevise om at gøre ting anderledes. Så det var ikke med helt åbent sind, at jeg startede med at læse bogen.

Men på trods af det så har jeg allerede under læsningen og også bagefter brugt nogle af de værktøjer, som bliver beskrevet i bogen – og det har virket!

Bogen har allerede på kort tid hjulpet mig til en mindre stresset hverdag, og lært mig at undgå unødige bekymringer.

Jeg kan derfor varmt anbefale Morten Bondes bog ”Dømt Blind. Hva så? ”.Jeg tror, at mange vil kunne få glæde af de værktøjer, som beskrives i bogen.

– Kim Baun Christensen

———-
Morten Bonde har skrevet 
en fremragende bog ‘Dømt blind – hva’ så’.

Det er ikke kun en bog til dem der er dømt blind på grund af sit syn. Det er også til dig, som er blevet ‘blind’ for egne kvaliteter, prioriteter og dit eget liv.

For mig personligt, som lever med en ægtefælle med samme øjensygdom, får jeg beskrivelse af øjensygdommen på en måde, som jeg har savnet.

Har du været i en krise, står i en eller kommer i en krise, har bogen nogle rigtige gode bud på at ændre vaner og prioritere sig selv og gøre det du drømmer om.

Morten er uden tvivl en sand Art Director, det træder tydeligt frem i bogen. Han har inddelt den i 3 dele, hvor del 1 er hans meget ærlige historie krydret med følelser, del 2 den mere detaljerede forklaring på hjernen og hvordan du kan ændre dine tanker med bla. meditation og del 3 om at sætte sig mål og udvikle sig og tage aktion i eget liv.

Jeg har læst andre selvhjælpsbøger, men Morten formår at forklare det så godt, at der sætter sig billeder på nethinden. Det er nemmere at huske, når du står og skal gøre det i en given situation, med de gode eksempler han giver.


Prikken over i’et er de 3 gennemgående bogstavmænd, som gør det mere til en historie, men det handler om det liv vi alle skal have til at fungere. Jeg kan kun anbefale at læse Mortens helt eminente gennembearbejdede bog. 

Tak Morten

– Marianne Gadegaard


———-

Hold nu op: sikke en bog!!! Den skal lige synkes en gang. Man kan ikke andet end tage hatten af for den vanskelige vej der er forceret, for at komme helskindet ud på den rigtige side. Sikke et potientiale der er i den fyr! Flovt hvis det er i os alle, og vi ikke udnytter det. Måske vi i fremtiden kunne komme på kursus …. ?

En virkelig underholdende og også humoristisk bog, blottet for selvmedlidenhed, men fuld af kærlighed og taknemmelighed. Absolut læseværdig.

– Tove Basse

———-

Har lige læst din bog. Waw, hvor er der meget jeg kan bruge. Men du har vist også brugt meget tid på at læse forskningsresultater om sindet, fornemmer jeg. At du bruger bogstavsmændene til at beskrive din udvikling er bare genialt. Ind i mellem følte jeg , jeg var midt i en spændingsroman. Du er en mester ud i skrivekunsten. Kan kun anbefale denne bog, hvis man hænger lidt i hængslerne.

– Bente Hansen

———-

Med bogen Dømt blind – Hva’ så? introducerer Morten Bonde en spændende og meget ærlig fortælling om, hvorledes en øjensygdom har ændret hans liv. Jeg var hurtigt meget fascineret af bogens evne til at fange min opmærksomhed, ved dens ærlige og humoristiske beskrivelser af hverdagens problematikker.
Som handlingen skrider frem, får jeg dyb respekt for de forskellige metoder der beskrives og hvordan Morten formår at vende sit liv om og gå mod fremtiden via mulighedernes vej.

De redskaber som han anvender undervejs i denne proces, er yderst brugbare i mit eget liv, når jeg står ved nogle at de “ bump” som jeg møder på livets vej.

Han formår at få mig til at stoppe op, trække vejret og lige tænke mig om en gang til, før jeg indser, hvad jeg selv kan gøre for at få det bedst mulige ud af den aktuelle situation.

Jeg vil gerne anbefale, at man læser bogen i vores til tider hektiske og uforudsigelige liv. Vi har behov for, at få sat tingene i perspektiv, for at få øje på nye veje vi kan vælge at gå.

Tak for en særdeles god og brugbar læseoplevelse.

– Annette Sandfeld Jacobsen

Litteratur der har inspireret til bogen Dømt blind – Hva’ så? en rejse fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej

Aurelius, Marcus
Meditations

Braden, Gregg
The divine Matrix

Coelho, Paulo
The Alchymist

Dispenza, Joe
Breaking the habit of being yourself
You are the Placebo
Evolve your brain

Frankl, Viktor E.
Psykologi og eksistens (A man’s search for meaning)

Frøkjær, Kristoffer
Eske Willerslev – Han gør det døde levende

Hill, Napoleon
Think and grow rich

Holmes, Ernest
Creative mind

Lakhiani, Vishen
The Code of the Extraordinary mind

Lipton, Bruce
Intelligente Celler
The honeymoon effect

Madsen, Peter Lund
Dr. Zukaroffs testamente
Frihedens pris

Manning, Sofia
Coaching

Maxwell, John C.
How to influence people

McTaggart, Lynn
The Field

Mitchell, Stephen
Tau te ching (A new English version)

Moorjani, Anita
At dø for at leve

Nightingale, Earl
The strangest secret in the world (audio fra YouTube)

Schucman, Helen
A Course in Miracles

Svendstrup, Jørgen
Du bliver hvad du tænker

Tolle, Eckhart
Nuets kraft
Lev i nuets kraft
Stilhedens budskab
A new earth
Pathways to now

Yogananda, Paramahansa
Autobiography of a Yogi

Zinn, Jon Kabat
Full catastrophe living
Lige meget hvor du går hen, er du der

Video:
Hundredvis af foredrag og dokumentarfilm på YouTube

Artikler:

Videnskab.dk
https://videnskab.dk/krop-sundhed/nyt-studie-lykkepiller-har-ingen-effekt-paa-depression

Jv.dk
https://www.jv.dk/kolding/Naesten-blind-mand-springer-i-faldskaerm-for-velgoerenhed/artikel/2533432

https://www.jv.dk/kolding/Se-videoen-Nae­sten-blind-mand-springer-i-faldskaerm-for-velgoerenhed/artikel/2534516

Psychologytoday.com
https://www.psychologytoday.com/us/blog/sapient-nature/201310/how-negative-is-your-mental-chatter

I bogen Dømt blind – Hva’ så? beskriver jeg en film, jeg lavede, for at formidle hvordan jeg ser. Her er filmen.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.