“At slå en streg”

19. maj 2018

“At slå en streg”, kan betyde flere ting. I denne update betyder det, “at gøre status” over den proces jeg har gennemgået siden sidste år. 

I august måned sidste år startede jeg min mission: “Udfordr begrænsninger”. Jeg havde opdaget, at min synssygdom, som langsomt gør mig blind, bestemte alt for meget i mit liv, og at de beslutninger jeg traf, altid blev taget ud fra frygt og overlevelse. Kæmp, flygt, eller frys.

Jeg sagde “NO MORE”, og gav mig selv fire udfordringer, der skulle lære mig, at jeg kun er så begrænset og udfordret, som jeg selv tænker jeg er. Hvis jeg tænker, “Jeg kan hvad jeg vil”, så er det den person jeg bliver. Den 18. maj 2018, nåede jeg for alvor over det delmål, jeg satte mig. Jeg holdt foredrag for Novozymes – en bioteknologisk virksomhed under Novo Nordisk, og i midten af deres aller helligste, stod JEG! helt almindelige og halvblinde MIG, og talte for en flok internationale, dygtige mennesker, der ikke helt vidste, hvad de ville få. Og det var en kæmpe oplevelse langsomt at opleve deres ansigter forvandle sig fra afventende nysgerrighed, til intenst lyttende og medlevende. Jeg kunne se det i Deres øjne. Der var intens kontakt.

Med denne handling, kan jeg nu “slå en streg”. Jeg har gjort det jeg satte mig for. Jeg har gennemført mine udfordringer, og jeg har lært på ét år om mig selv, hvad man kunne forvente at lære gennem et halvt liv. Jeg skaber mit eget liv gennem mine tanker, intensioner og handlinger. Ja – jeg er måske nok dømt blind, og hva’så? Det er ikke mit syn, der afgør, om jeg får et godt liv! Det er den måde jeg vælger at tage ansvar for dét på. Mit smukke og dyrbare liv, i et smukt og dyrbart univers. 

Jeg satte mig et overordnet mål, at blive i stand til “at se muligheder i stedet for begrænsninger”, at elske, nyde og give, for når man giver, modtager man. I stedet for kæmp, flygt eller frys, hedder det nu: Observér, acceptér og handl. Med den tanke og filosofi, har jeg endelig forladt Håbløshedsgade, og laver nu gadedrengehop på Mulighedsvej. Og her har jeg tænkt mig at blive.

Næste foredrag er i Almind forsamlingshus den 20. juni, og jeg håber at møde DIG der 🙂

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.