BOGOPDATERING #2

I disse dage gennemgår jeg mit manuskript for sidste gang, inden jeg slipper det løs, og flere tanker er dukket op. Ting jeg ikke helt så de første tre gange jeg gennemarbejdede bogen, og jeg må endnu engang sande, at vores måde at se verden og os selv på, stammer fra den måde vi bevidst og ubevidst TOLKER vores verden.

Følgende gik op for mig, da jeg i dag fjernede mos mellem fliserne, og tænkte over hvad jeg havde læst i min bog tidligere på dagen.

Glæde og lykke findes ikke – derude!

Tristhed og sorg findes ikke – derude!
Glæde, lykke, tristhed og sorg er en del af det vi kalder livet. At ønske det ene frem for det andet, vil kun resultere i et liv med frustreret søgen og ubalance. Vi kan ikke have mere lykke end sorg, for alt i dette univers er i balance. Det er kun os, der ikke er det.

Eckhart Tolle beskriver det så simpelt: “Accepter nuet som om du selv har valgt det”. Når vi kan acceptere, at alle vores problemer gennem livet er skabt i vores eget sind, gennem vores tolkninger af de situationer vi havner i – frivilligt eller ufrivilligt – kan vi begynde at se på alle situationer som neutrale. De ER bare, og det er op til os at lade dem være livets vej i stedet for BUMP på livets vej. I stedet for noget der ikke burde være der, kan BUMPs, accepteres som en del af det at leve.

Lykke og glæde kan ikke være et mål i fremtiden, (det var det mål jeg satte for mig selv for to år siden), for så vil det forblive i fremtiden. Vi vil aldrig nå det, for glæde og lykke kan kun findes i NU’et, og når NU’et kan accepteres som det er, kan vi påvirke det næste NU, i den beslutning vi træffer NU. På den måde bliver det nu så lysende klart for mig, at NU er det eneste der eksisterer, og hvor er det da en lettelse.

Mit ønske for dig som læser af min kommende bog er, at du måske vil finde samme frihed og lettelse

Kærligst,

Morten

4 Replies to “BOGOPDATERING #2”

   1. Kære MORTEN . Hvor er du fantastisk . Klog, venlig , flot,
    ja ,der er meget mere der burde jubles til dig ,…..af en træt
    87 årig OLDEMOR . Hvor er din dejlige kone heldig .
    Du så naturligvis ALT om den vidunderlige familie : JULIE og
    BJØRN . Har ikke været mig selv siden . Det er nok det største
    jeg har set ,…..og nu fortsætter du serien om LIVETS HELTE .
    Jeg passer min 93 årige svage mand, og vil ikke af med ham.
    Han har været min klippe,…..nu støtter jeg ham .Alle råber
    PLEJEHJEM ! ….men nej. Held og lykke med dit store projekt .
    Hjertelige tanker . GRETE. FREDERIKSEN ! LØGSTØR .

    1. Kære Grete. Hvor du da en dejlig og livsbekræftende OLDEMOR! Hvor er det dejligt, at du holder fast i det du kan mærke er rigtigt – FOR DIG og din elskede mand. Det er da kærlighed.

     Jeg er meget heldig at have min Mette og mine drenge – mit guld.

     Ha’ det dejligt
     Kh Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *