Er der en formel på succes? JA!

25. oktober 2019

Så er der snart gået to måneder siden lanceringen af min bog Dømt blind – hva’ så?

Jeg har trådt lidt vande, og fået pusten tilbage efter to meget intense år med konstante udfordringer i bestræbelserne på, at kunne se muligheder frem for begrænsninger som svagsynet og måske endda blind.

Den 15/11 er jeg inviteret af Pernille Aalund (hende talkshow værten) til et Facebook livestream interview om bogen i hendes hyggelige stue i Smørum, og det bliver særdeles spændende, da hun deler mange af de tanker og filosofier, som jeg skriver om i bogen. Jeg skal nok dele mere information om dette i nærmeste fremtid.

Se, mit bog- og foredragsprojekt har også haft en anden agenda end at få et lysere livsperspektiv. Et andet formål, som jeg endnu ikke har skrevet eller talt så meget om, men som kommer til at have et stort fokus fremover. Her kommer det:

Handler al succes – økonomisk, menneskelig, karrieremæssig succes – i virkeligheden blot om ens indstilling og beslutsomhed?

For mig står det helt klart nu, at det er tilfældet. Efter mere end to års dyb research i menneskepsyken, filosofi, biologi, religion og historie og efter at have studeret de mest succesrige mennesker i verdenshistorien gennem de sidste 2.500 år, har jeg opdaget et mønster. Vi skaber vores oplevede virkelighed med de tanker vi har og det vi fokuserer mest på. Vi bliver hvad vi tænker!

Buddha sagde det således, “Vi formes af vores tanker; vi bliver, hvad vi tænker”. I Det Gamle Testamente skrives det således:  ”Som en person tænker ved sig selv, sådan er han”.

Henry Ford udtrykte det sådan “Hvad enten du tror, du kan, eller du tror, du ikke kan, har du sikkert ret”.

Vi skaber først vores succes i sindet og hjertet, som så langsomt vil konstruere sig i virkeligheden. Det er meget skørt og fantastisk, og når man først finder ud af den “hemmelighed”, som jo ikke er nogen hemmelighed, da personer som Steve Jobs, Elon Musk og andre store entreprenører nærmest hver gang de bliver spurgt, om årsagen til deres succes svarer, at når du kan skabe en stærk vision i dit sind og hjerte, når du kan gøre den virkelig i dit indre og holde fast i visionen, så vil den komme til virkelighed.

Jeg har leget med den filosofi de sidste to år, og jeg kan se tydeligt nu, at når jeg mister troen i hjertet, så forsvinder visionen i sindet, tvivlen og frygten kommer tilbage og mulighederne stopper med at vise sig. Ikke på grund af noget overtroisk halløj og hokus pokus, men simpelthen fordi jeg så stopper med at kunne SE de muligheder, der dukker op lige foran mig. Udsynet til mulighederne skjules af et røgslør af tvivl og frygt.

Hvis jeg igen formår at finde den følelse frem, der igen tænder lyset i hjertet, så vender den stærke vision tilbage i sindet, og jeg træffer beslutninger, der fører mig frem til mulighederne. Mulighederne er der hele tiden, men det er hvad der foregår i mit sind og mit hjerte, der afgør, om jeg kan se dem. Jeg bliver hvad jeg tænker og føler og fokuserer på!

På to år har jeg skabt et foredrag, holdt det mere end 30 gange for virksomheder og foreninger, jeg har skrevet en bog, som jeg har udgivet på mit eget nyetablerede forlag, jeg er CEO i min egen lille udviklingsvirksomhed, Jeg er stadig senior art director på LEGO med fire graders syn, og helt fantastiske ting er sket, som jeg ikke engang kan dele med dig her. Vilde ting, som jeg for mere end to år siden ALDRIG havde turdet håbe på ville ske. Jeg har tiltrukket utrolige mennesker, som har hjulpet mig og båret mig frem mod utrolige muligheder. Og jeg er så taknemmelig og glad for, hvor jeg er i dag.

Det der er sket for mig, er dette: Jeg har ændret mit perspektiv på verden. Jeg har ændret mit perspektiv på det at blive blind. Jeg har vendt det til en fordel. Jeg kan med mit eksempel inspirere og motivere andre til også at tage kontrollen tilbage i deres liv, og det har givet mit projekt mening. Det har givet min sygdom mening. Det har givet mit liv større mening.

Hvis du vil vide hvordan man kan lære sig selv at se mulighederne i livet frem for begrænsningerne, så læs min bog Dømt blind – Hva’ så. Bogen kan købes her. Du kan også se mit næste foredrag, som afholdes på Næsbjerghus ved Varde den 13/11. Billetter kan købes her.

Med kærlige hilsner, Morten

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.