Når vi antager, fantaserer og forestiller vores fremtid

19. april 2019

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan din fremtid KUNNE blive? Har du TÆNKT tanken, “hvis jeg dog bare havde sagt ja til den mulighed dengang”? Har du haft følelsen af, at du kunne gøre meget mere, være meget mere modig? Og måske kom du så vidt i din tankestrøm, at du nærmest kunne se dig selv gøre modige ting i den fremtid, du lige forestillede dig. Den var så virkelig i et kort øjeblik.

Den følelse og tanke tror jeg vi alle har haft på et tidspunkt, og måske sidder du med den følelse lige nu? Men som mange gange før, efter at denne følelse og tanke bankede på, oplevede du måske, at din intension døde ud. Gnisten og troen forsvandt lige så hurtigt som den var kommet. De ydre omstændigheder var ikke ideelle, det var det forkerte tidspunkt i dit liv, du havde så meget andet at se til, og mennesker omkring dig, kunne ikke forstå og hjælpe dig på vej.

De sidste to år, har jeg arbejdet intenst med dette emne. Jeg har studeret, læst og fordybet mig, og jeg er ved at se et mønster danne sig for, hvordan man kan skabe forandringer i sit liv. Og hvorfor skulle jeg forandre mig? Jo ser du, jeg har en øjensygdom, der langsomt gør mig blind, og for to år siden sad jeg fast i troen på, at jeg ikke kunne udrette mere i denne verden fordi mit syn langsomt forsvandt. Mit liv var slut, og jeg havde givet op. Og faktisk var det netop den overgivelse der skulle til, for at jeg kunne starte processen: at bygge et nyt MIG. Et JEG der kunne vokse sig større end den sygdom, der langsomt gør mig blind.

Underligt har processen været lidt omvendt af hvordan jeg tror, mange lærer i livet. Jeg har HANDLET før jeg har FORSTÅET. Jeg har ladet mig inspirere før jeg rigtigt har forstået, hvad jeg lod mig inspirere af. Efter jeg skrev min bog om at SE muligheder frem for begrænsninger, og efter at have holdt over tyve foredrag om den proces jeg har gennemgået, er jeg nu begyndt rigtigt at forstå de dybere processer i processen.

Jeg tror, at mange moderne menneskers store vildfarelse er overbevisningen om, at det er ydre begivenheder, der er årsagen til, at deres liv er endt som de er endt – på godt og ondt. Det vil sige, at troen er, at det er ydre omstændigheder der skaber vores virkelighed, og ikke vores egen bevidsthedstilstand. I mit tilfælde var mit synstab skyld i min fastlåste tilstand – troede jeg – men i virkeligheden var det mit SYN på at miste synet, der var årsagen til min livssituation. Mit perspektiv på at miste synet – ikke selve synstabet.

Det der sker i livet, alt det vi gør i livet, alle vores handlinger, alt hvad der kommer fra os, sker som følge af vores tilstand af bevidsthed. Vores bevidsthed er alt det, vi mener, ønsker og elsker. Alt det som vi mener er sandt og kan acceptere. Vores overbevisninger! Hvis vi derfor vil ændre adfærd, og udvikle os til bedre versioner af os selv, må vi ændre vores bevidsthed, før vi kan ændre vores ydre verden. Vores liv.

Og nu skriver jeg måske noget, som kan lyde mærkeligt i manges ører, for jeg tror ikke det er en helt normal overbevisning i vores samfund, og derfor ikke noget vi har lært af vores forældre, lærere og kultur. Jeg har lært om den i ældgammel filosofi: at hvis du vil ændre dig eller nå et mål, er du nødt til at begynde at ANTAGE, at dit ønske allerede er opfyldt. Hvis du kan holde din drøm, din intention virkelig i din fantasi, kan du skabe et ideal for den person, du vil være, og antage at du allerede er den person. Det er vigtigt her at gøre det helt klart, at dette ikke må være en flugt fra dig selv. Inden du kan begynde denne rejse, er du nødt til at blive kærligt bedste venner med den livssituation du befinder dig i. Acceptere, at din livssituation er som den er, fordi du selv har skabt det liv du lever nu, og at alt hvad der er i det, og alt hvad du har oplevet, godt eller ondt, har skabt det menneske du er i dag. Jeg ved den er hård at sluge, fordi du selvfølgelig ikke er skyld i, at en sygdom har ramt dig, eller at et menneske nær dig på tragisk vis er revet fra dig. Men måden vi håndtere disse situationer på, er vores eget valg. Vi kan bruge disse situationer til at gå til grunde, eller til at vokse og udvikle os. Ved at acceptere din livssituation, kan du ændre din historie og ”dit personlige drama” til visdom. Lære af fortiden for så endelig at slippe den.

Når du kan acceptere din livssituation, kan du begynde at forestille dig dit nye JEG. Du kan beslutte dig for, at din fremtid skal være en anden end den situation du er i nu. Hvis du antager og forestiller dig længe nok, hvordan du vil være, og hvordan det vil føles, vil det med tiden blive din dominerende følelse, og opnåelsen af dit ideal vil være uundgåeligt. Her taler jeg af erfaring! Det ideal, du håber at opnå, er altid klar til at tage form i dig, hvis du tillader det at blive født i dig. Her skal du forstå, at KUN DU, kan skabe den indre tilstand der skal til, for at dette nye ideal kan opstå i dig. DU bærer nøglen til denne transformation!

Hvis du vil udvikle og forandre dig, skal hele din tankegang forandres. Men dine tanker kan ikke ændres, medmindre du får nye ideer og inspiration, for nye ideer skaber nye tanker. Jeg tror, at al transformation begynder med et intenst, brændende ønske om forvandling. En ide. Det første skridt i “fornyelse af sindet” er ønsket om at det skal ske. Du er nødt til at ønske, at forandring skal komme, før den kan komme, før du kan begynde at ændre dig selv. Og så skal du begynde at gøre din fremtidige drøm til et nutidigt faktum.

Jeg besluttede mig for, at jeg i 30 dage ville handle, tænke og agere som mit fremtidige JEG. Jeg ville lære mig selv at kunne se muligheder frem for begrænsninger, og elske det liv, som jeg i dag ser som en helt fantastisk og unik gave. Jeg BESLUTTEDE mig. Læs min bog når den kommer ud, eller duk op til et af mine offentlige foredrag, hvis du vil høre mere om disse fire udfordringer, som var en del af min transformationsproces.

Min oplevelse er, at vi normalt observerer og kommer til at kende ting ved mentalt at se på dem udefra, og derefter ved at sammenligne med andre ting vi i forvejen kender – ved at tænke på dem, men jeg gik et skridt videre. Jeg besluttede at BLIVE den person jeg gerne ville være, før jeg egentlig VAR blevet ham. Jeg besluttede mig at være glad, jeg besluttede mig for at blive foredragsholder, jeg besluttede mig for, at verden er fantastisk, selvom jeg mister mit syn. Jeg besluttede at være alle disse ting, før de egentlig var virkelige i min ydre verden. Jeg ikke bare tænkte og talte om det, jeg UDLEVEDE det. Faktisk var jeg klar og villig til at slå mit gamle JEG ihjel, for at give plads til et nyt. Den oplevelse havde jeg på jobcentret en kold december dag i 2016. Jeg oplevede alle mine gamle identiteter dø, og blev klar over, at jeg nu kunne skabe lige præcis de nye identiteter jeg ønskede. Blot ville jeg aldrig begå den samme fejltagelse igen, som synes at være menneskets største fejl: at identificere sig med disse identiteter. De er kun avatarer – ikke vores virkelige selv, for selvet er den skabning, der observerer identiteterne.

Du skal beslutte dig for at være sund, hvis du vil opleve, hvad sundhed er. Du skal være bevidst om at være sikker, hvis du vil vide, hvad sikkerhed er. Derfor skal du, for at give fødsel til en ny og bedre version af dig selv, (som du i virkeligheden allerede er, i det sekund du beslutter og tror det) ANTAGE, at det du ønsker, allerede er i dit liv – ER dit liv – selvom det endnu ikke opleves i din ydre verden. Og så skal du overgive din tillid til, at din nye indre verden eller bevidsthedsstatus, langsomt vil spejle sig til din ydre verden, at du bliver det, du tænker og kaster dit fokus på – 100%. Herved skaber du først din nye version af dig selv i din indre verden, tror på, at den er mere virkelig end den, du oplever i din ydre verden, og langsomt vil din ydre version spejle din indre version. Igen – jeg taler her af erfaring!

Kan du nu se, at det i lyset af denne erkendelse ikke giver mening at forvente, at fødslen af dit nye og bedre JEG, bare kommer dumpende af sig selv? Det der kræver din øgede bevidsthed at frembringe, kan ikke ske uden en sådan bevidsthedstilstand, og i din evne til at forestille dig følelsen af at være den version af dig selv, som du ønsker at være, bruger du en af menneskets største gaver – FANTASI – det instrument, som du skaber din verden med. Din fantasi er instrumentet til frigørelse fra dit gamle ”JEG”.

Fantasi er måden at skabe sit nye JEG på. Men at skabe dette nye JEG er dit frie valg. Det er DIT valg, om du vil forblive din nuværende version af dig selv, som måske længes efter frihed, sundhed og sikkerhed, eller du kan vælge at blive instrumentet til din egen forvandling, ved at forestille dig selv som det, du vil være.

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.