Du bliver hvad du tænker

4. oktober 2018

En gammel indianerhøvding sidder en aften omkring lejrbålet med sit barnebarn, og bryder stilheden med en lille historie. “Kære barnebarn – Inde i dig er der hele tiden en kamp. Det er som to ulve der kæmper mod hinanden. Den ene ulv repræsenterer vrede, misundelse, sorg, fortrydelse, arrogance, selvmedlidenhed, skyld, had, hovmod, løgn, tvivl og egoisme. Den anden ulv repræsenterer tro, håb, kærlighed, fred, ydmyghed, venlighed, empati, gavmildhed, taknemmelighed og sandhed.”
Barnebarnet tænker over ordene et øjeblik og spørger så. “Hvilken ulv vinder”? Bedstefaren svarer. “Den ulv du fodrer.”

Historien ovenfor fortæller os, at dét vi fokuserer og tænker på, er hvad vi bliver. I stedet for at fokusere på negative værdier og aspekter af livet, kan vi vælge at fokusere på, hvad vi ønsker at gøre godt, i stedet for at fokusere på det vi frygter at gøre skidt. Vi bliver hvad vi tænker! Det vi fokuserer på, er hvad vi bliver. Dét er hvad jeg har brugt et år på at lære og erkende. Det er hvad 15 års fokus på mine begrænsninger har lært mig.

Det er nu gået op for mig, hvor stort et ansvar jeg selv har for mit eget liv og min evne at kunne se muligheder i stedet for begrænsninger. Selvom det lyder banalt og simpelt, er denne simple indsigt en livsændrende viden. Hvis du tænker negativt, er det dét du vil få. Hvis du tænker positivt, er det dét du vil få. Du bestemmer selv. Jeg har oplevet det så mange gange det sidste år.

Hvis jeg forsøger at bilde mig ind, at det er mit nedsatte syn, min sygdom, mine omgivelser, min barndom, min kone, mine børn, mit job, mine forældre, der er skyld i, at min indstilling og mit liv ikke er, som jeg ønsker det skal være, eller hvis jeg føler mig presset, stresset og deprimeret over udsynet til at blive blind, så er det ikke omverdenens skyld. Nej, det er min egen skyld! Jeg vælger selv, hvordan jeg vil tænke, og hvordan jeg vil leve. Mine tanker skaber min virkelighed.

Har du tænkt over, hvad du fokuserer på? Er det de ting, du synes du ikke har, eller er det de ting, du har besluttet dig for at opnå? Vend dit fokus mod det du ønsker skal ske, i stedet for at fortabe dig i det, du ærgrer dig over ikke er sket. Put din energi – dit fokus på den du gerne vil være, det du gerne vil opnå, i stedet for det du ikke vil være – det du ikke har opnået. Hvad du tænker, er hvad du bliver!

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.