Indre Ro i Ydre Kaos gennem accept og overgivelse

27. juni 2023

Det sidste år – efter mit farvel til LEGO Gruppen – har jeg forsøgt at finde ud af, hvordan man af egen kraft og evne finder indre ro i ydre kaos – noget jeg kæmpede med i en aktiv karriere som senior art director med et synshandicap.

Hvorfor har vi brug for at kunne finde indre ro i ydre kaos?

  1. For at reducere stressniveauet i kroppen.
  2. For at styrke evnen til at træffe velovervejede beslutninger.
  3. For at skabe følelsesmæssig balance og undgå at blive fanget i negative tanker.
  4. For at skabe mere energi og fokus på det, du ønsker frem for det, du ikke ønsker.
  5. For at styrke evnen til at opdage egne selvsaboterende mønstre.

Der findes flere veje til den indre ro, og jeg er overbevist om, at løsningen på en af det moderne menneskes største udfordringer findes på disse veje.

Hvad er så udfordringen?
Et sind, der altid tænker og aldrig hviler! En tilstand der for mange ender i udbrændthed eller værre – stress.

En af vejene til at bringe det tænkende sind til ro er via ACCEPT.

Accept handler ikke om resignation, men om at anerkende og omfavne sin nuværende situation uden at forsøge at ændre eller modstå den.

Det indebærer at acceptere de tanker, følelser og omstændigheder, der opstår i øjeblikket, uden at dømme dem som gode eller dårlige. Noget jeg har måttet lære at mestre, med et syn der langsomt forsvinder, og som jeg nu hjælper mennesker med at mestre gennem mit forløb www.IndreROiYdreKaos.dk.

At kunne acceptere er dog meget sværere end mange forestiller sig, men i accepten finder du løsningen på uløselige problemer og udfordringer ved at acceptere, at ikke alle problemer og udfordringer KAN løses.

Accept betyder at slippe af med din modstand, dine fordomme eller dit ønske om at ændre det, der allerede er. Det er jo som det er, og at bekæmpe det der allerede er, er at sige nej til selve livet.

En anden vej til dyb indre ro er via OVERGIVELSE.

I vores moderne tid har ordet ‘overgivelse’ ofte en negativ betydning og antyder svaghed.

Men overgivelse kan også forstås som evnen til at kunne give slip, at besidde den dømmekraft der skal til for at kunne slippe sin ide, sin kamp, sin tilknytning til noget, når det er det rigtige for én selv at gøre. For eksempel et job der koster mere energi end godt er eller et ulykkeligt forhold, der bare handler om at klynge sig til det kendte.

Overgivelse betyder at give slip på din trang til at kontrollere. At opgive din konstante indre kamp mod det der er, og behovet for at have ret. Det betyder at kunne lade livet udfolde sig naturligt, som det vil. At være åben, tillidsfuld og accepterende over for livets strøm.

Ved at omfavne accept og overgivelse kan du slippe af med unødvendigt mentalt og følelsesmæssigt pres og opnå større indre ro.

Det er hvad jeg allerede hjælper mennesker med i mine 1 til 1 forløb, og som jeg kommer til at konkretisere meget dybere i min næste bog “6 skridt til Mulighedsvej”.

#transformation #mentalstyrke #forandring #mindfulness #MindfulnessInAction #alkymi #mortenbonde #mortenbondemeditation #IndreROiYdreKaos #6skridtTilMulighedsvej #stress #stresshåndtering #glæde #muligheder #Dømtblindhva’så? #accept #overgivelse #givslip #mortenbonde.dk

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.