Tankefængsel

13. januar 2019

Tænke, tænke, tænke, tænke, tænke! “Hvordan skal jeg nå at blive færdig inden deadline, Jeg burde tabe mig, hvad skal vi servere på lørdag, når vi får gæster, hvem henter ungerne, hvorfor er jeg ikke blevet til mere, hvorfor er de andre bedre?”.

Vidste du, at 70% af dine tanker er negative og næsten mulige at undslippe?

For nogle år siden, opdagede jeg den primære årsag til, at jeg befandt mig i en depressiv og fastlåst livssituation. Jeg var spærret inde i mit eget tankefængsel. Den evige og endeløse tankestrøm, der er en konstant baggrundsstøj i sindet, og en tankestrøm der ofte overvejende er negativ. Oftest er den fokuseret på bekymringer om fremtiden eller minder fra fortiden. Ofte er den fokuseret på hvad vi ikke ønsker, frem for hvad vi ønsker. Vi er fængslet af vores egen negative tankestrøm!

Vi mennesker har lært at leve med de støjende tanker, men vi har mistet kontrollen over dem, så de nu styrer vores levemåde i alt for høj grad.

Da jeg endelig opdagede, at det er op til MIG SELV at bestemme, hvor jeg vil fokusere mine tanker hen, og at det er mit eget ansvar, at fokusere på det jeg faktisk ønsker frem for det jeg IKKE ønsker, ændrede min livssituation sig. Jeg opdagede, at jeg i høj grad var slave af mine negative tanker og følelser, og de erfaringer jeg havde gjort gennem et helt liv. Jeg så pludseligt så tydeligt, at alle mine beslutninger, tanker og valg, blev truffet gennem udsynet fra min gamle begrænsede adfærd. En adfærd og en personlighed, jeg selv havde skabt via mine begrænsende tanker om mig selv. Jeg besluttede mig for at bryde ud af mit tankefængsel. Jeg besluttede at finde ud af, hvordan jeg kunne ændre mine begrænsende overbevisninger og finde vejen fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Og ved du hvad – jeg fandt vejen!

Jeg skal stadig miste synet, og jeg er stadig praktisk blind, men det ændrer ikke noget på det liv jeg skal leve, og den gave det er. Jeg ved, at vi skaber vores egen virkelighed via den måde vi bruger tankerne på, og jeg forlod for evigt Håbløshedsgade, for at leve på Mulighedsvej, da jeg indså, at jeg IKKE ER MINE TANKER, men bevidstheden, der ligger dybere end tankestrømmen.

Jeg vælger selv hvordan mit liv skal udfolde sig, og jeg vælger det ved konstant at være bevidst om, at jeg bliver, hvad jeg tænker. Jeg vælger selv om mit fokus skal være på glæde, lykke, tungsind eller sorg. Jeg har et valg, og det har du også – uanset din livssituation. Jeg vælger glæde og lykke. Hvad vælger du?

I min bog ”Dømt blind – Hva’ så? fortæller jeg hele historien om, hvordan jeg fandt fra Håbløshedsgade til Mulighedsvej. Du kan også få en smagsprøve ved at dukke op til et af mine foredrag. Du kan se hvor og hvornår det næste bliver afholdt – her.

Scroll to Top

Få besked når der er nyt

Oplys dit navn og email og hold dig opdateret når der sker nyt på bloggen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.